SAM

By , 2012. January 30 06:48

Antik modell kategóriákat Európai SAM (Society of Antique Modelers) szerint

(teljes versenyszabályzat 2011-2013)

OTMR Class A (antikmotoros A)

OTMR Class B (antikmotoros B)

NMR 2,5 (nosztalgia motoros 2,5)

NMR 10,65 (nosztalgia motoros 10,65)

Texaco

1/2A Texaco

Speed 400 OT LMR (400-as elektromos)

ELOT (elektromotoros)

OTVR (vitorlázó)

Általános verseny szabályok

  1. Az eredeti tervhűség bizonyítása érdekében a versenyzők felkérhetők, hogy mutassák be modelljük SAM feltételeinek megfelelő tervrajzát, és/vagy fényképeit. A versenybírók bármikor ellenőrizhetik a modellek méreteit és súlyát, a dokumentációnak való megfelelőséget.
  2. A modell nevét, vagy a tervező nevét, tervezési évét fel kell tüntetni a modell felületén. A modell profiljának, valamint a futómű elhelyezésének az eredetivel azonosnak kell lennie. Az eredetileg egykerekes futómű helyettesíthető kétkerekessel.
  3. Ha más előírás nincs, a légcsavar merev, kéttollú lehet, nem készülhet fémből.
  4. Megengedett, hogy egy versenyző egynél több modellel nevezzen, de csak különböző tervezőtől. Ugyanakkor csak egy modellel érhet el helyezést, és csak egy modellel szerezhet bajnoki pontokat.
  5. Ha a teljes bajnokság díjazott, akkor a pontozás alapja a következő: minden verseny első helyezettje 3 pontot kap, a második 2-t, a harmadik 1-et. Minden benevezett modell eredményét fel kell tüntetni a végső eredménylistán független attól, hogy repült vagy nem.
  6. Minden versenyző használhat távcsövet, segítőket és figyelőket.
  7. Minden területen kívül leszállt modell a feladatra nulla pontot kap.
  8. Minden motor túljárás nulla ponttal büntetendő.
  9. A földön elhelyezett, horgászbotra erősített jelzőszalag engedélyezett, de semmilyen más, a modellen elhelyezett termikjelző nem. A szabály megszegése a versenyből való kizárást vonja maga után.
  10. Annak elkerülésére, hogy a modellek a nézők, gépkocsi parkoló, sátrak, és lakókocsik fölé repüljenek, egy biztonsági vonalat kell kijelölni. A vonal első megsértésekor a rendezők figyelmeztetést adnak, a második esetben a felszállásra 0 pontot adnak.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Panorama Theme by Themocracy