Munkaasztal, építőfelület

By , 2021. October 20 07:40

RC modell építése forrásokat, türelmet, tapasztalatot és szervezettséget igényel, ezt ne feledjük soha, mikor kinyitjuk egy kit dobozát, melyben akár 300 vagy több alkatrész is lehet. Számos eszközök, anyagok, szerszámok használata nélkülözhetetlen az építési folyamat során (szerencsére, sok olyan tételünk lesz, amelyet elég egyszer megvenni). Egyes modellek anyagára akár több százezer is lehet és építési idő könnyedén meghaladhatja a száz munkaórát, tiszteljük meg tehát azzal, hogy a “születési” helyét is ugyanannyi gondossággal rendezzük és ápoljuk, mint magát a modellt. Önmagában ez még nem garantálja a sikert, de jelentős mértékben elősegíti azt.

Mielőtt a kivágott alkatrészekből a elkezdenénk építeni gépünket, biztosítani kell a megfelelő terepet az asztalunkon vagy egy másik asztalon, ahol az alkatrészek összeillesztését, rögzítését, összeragasztását el tudjuk végezni és a ragasztó végső kötéséig rögzíteni, tárolni tudjuk. Ehhez egy összeszerelő asztalt/asztalterületet érdemes kialakítani, amely patyolat tiszta és vágószerszámmentes; ez a felület lesz a “szerelőcsarnokunk”.  Ne spóroljunk ezen, mert ettől is függ, mennyire kényelmesen, gyorsan és milyen minőségben állítjuk elő a gépünket. Ennek a felületnek a minősége részben megadja az épített gépünk jóságát – csak sima egyenes felületen lehet jó gépet építeni, mert ugye ezt akarjuk, és nem egy kitrimelhetetlen ketyegő bombát, mely egyszer büszkén csapódik az anyaföldbe. Anno megtapasztaltuk ezt mi is, sok munkával és keserű pillanatokkal árán. Mindenki ejt hibát, mi is megtettük, tanultunk belőle. Te miért ne tanulnál a miénkből? Nos, ha a döntés megszületett, építsünk egy asztalt először.

Építőasztal, hozzávalók: az egészet meg kell próbálni minimális összegből de maximális minőségben kivitelezni.

—- folyt. köv. —-

One Response to “Munkaasztal, építőfelület”

  1. Gondozó says:

    minden egyes kivágott alkatrészt finom sziszolópappiral tükörfényesre csiszolunk részben az esztetika miatt de föképp a modell sulyának a minimálisra csökkenkése érdekében (2 gram itt,3gram ott és a vágsö sporlás akár 2-300 gram is lehet egy modellen, csupán a csiszolásnak köszönhetöen. ( nem kell elfelejteni hogy a kilógó rostok nem növelik a szilárdságot, csupán a tömeget és a ragasztoból is felesleges gramokat szivnak magukba

Panorama Theme by Themocracy